question time
question time

Vil engasjere publikum

Bør bestemødre straffes for cannabisbruk, spør engelskmenn i debattprogrammer på TV. Hva ville du spurt om?

Send epost til: landstinget@tv2.no

- Bør pensjonister straffes for bruk av cannabis til smertelindring, er et av spørsmålene som er blitt stilt i Question Time, BBCs debattflaggskip siden 1979.

Se klippet fra Question Time på YouTube (eksternt innhold, TV 2 er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne sider)

Til våren starter TV 2s debattsatsing Landstinget, som er inspirert av BBC-programmet Question Time. Her blir publikum i studio utfordret til å stille spørsmålene, og programmet sendes fra ulike steder i landet.

Les mer om Question Time på Wikipedia

222749

- Plass til Jan Thomas-debatter

Landstingets redaksjonsleder Kjetil Høye Sviland ser ikke bort fra at slike spørsmål kan dukke opp underveis.

- Grunnen til at dette spørsmålet ble stilt i ærverdige BBC, var at dette var en stor sak i engelske medier i forkant av programmet. Derfor ble temaet tatt opp i Question Time, og satt inn i en større sammenheng, forklarer Høye Sviland.

Han legger til at redaksjonen, i tillegg til å ta opp viktige samfunnsmessige saker, også vil ha plass til lettere temaer av typen "bør norske mødre gjøre som Jan Thomas foreslo, å droppe å amme barna sine for å ta vare på puppene?"

- God respons

Bare timer etter at nyheten om TV 2s debattsatsing ble kjent, har forslag til tema allerede begynt å strømme inn, forteller redaksjonssjefen:

- Vi har allerede fått inn henvendelser fra interesserte seere om temaer vi bør ta opp, og det er strålende. Oppfordringen gjelder fortsatt: Send inn forslag om tema og debattsteder til oss i redaksjonen, sier Kjetil Høye Sviland.