pizzeria eksplosjon Danmark (Foto: TV 2 Danmark)
pizzeria eksplosjon Danmark (Foto: TV 2 Danmark)

Én fengslet etter pizza-smell

Tre personer er anholdt etter eksplosjonen i en pizza-restaurant i Danmark. Én person er varetektsfengslet.

Dansk TV 2 oppplyser fredag kveld at den ene av de tre som er arrestert etter eksplosjonen i pizzarestauranten i Bramming i Danmark er varetektsfengslet.

Politiet ønsker ikke å opplyse om personene har noen relasjon til pizzastedet.

SE DANSKE TV2 RAPPORTERE FRA STEDET OVER

En omkommet
Eksplosjonen fant sted like før klokken fire fredag morgen, i Castello Pizzeria i Bramming utenfor Esbjerg sør i Danmark. En kvinne ble drept i eksplosjonen.

- En kvinne er gravd ut av ruinene bak i lokalet, en hoppet ut av vinduet og en av de skadde befant seg i leiligheten over pizzeriaen, forteller visepolitiinspektør Lorenz Matzen fra Syd- og Sønderjyllands Politi til TV2.dk

Jevnet med jorden
Eksplosjonen var så kraftig at bygningen er fullstendig jevnet med jorden.

- Det var et kjempesmell som blåste vinduene ut i både pizzabaren og i flere butikker i nærheten. Det kan være en røykgass-eksplosjon. Det undersøker vi nærmere. Det ligger knust glass i mer enn 100 meters avstand fra pizzastedet, opplyser Matzen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

pizzeria-eksplosjon Danmark (Foto: TV 2 Danmark)
pizzeria-eksplosjon Danmark (Foto: TV 2 Danmark)

Kriminell handling
Foreløpig er det uklart hva som forårsaket eksplosjonen.

Politiet jobber ut fra en teori om at det ligger noe kriminelt bak eksplosjonen og teknikere skal undersøke stedet i jakten på årsaken. Men de må vente på at opprydningsarbeidet er sluttført.

Ifølge danske TV2 News mener politiet det også kan være en sammenheng mellom dagens eksplosjon og en tidligere eksplosjon i et pizzaria i Agerbæk, en by som ligger like i nærheten av Bramming. Denne pizzeriaen brente ned i juni 2007. I forkant hadde dette pizzeriaet blit plaget av hærverk og innbrudd.

- Har ingen fiender
Eieren av Castello Pizza i Bramming sier til TV 2 News at han ikke vet hvorfor det har skjedd:

- Jeg har ingen fiender. Alt var normalt da jeg stengte i går kveld. Jeg har heller ikke blitt utsatt for noe sjikane av noe slag.

kart460
kart460