Nevland klar for Fulham

Erik Nevland har fått drømmen om Premier League-spill i oppfyllelse. Se video her!

For etter lengre tids forhandlinger signerte den tidligere Viking-spissen mandag ettermiddag for Fulham. Ifølge TV 2 Sporten har han skrevet under på en to og et halvt år lang kontrakt.

Overgangssummen skal ligge på 2,5 millioner euo - eller snaut 20 millioner kroner. Groningen er også sikret nye fire millioner kroner om Fulham redder plassen i Premier League.

Det så lenge ut til at overgangen til Fulham skulle gå i vasken for Nevland. Groningen krevde nemlig 30 millioner kroner i overgangssum, en sum Fulham nektet å betale.

Men sent søndag kveld skal partene likevel ha blitt enige om overgangssummen, og Nevland gjennomførte mandag formiddag den medisinske testen. Han debuterer trolig i helgens hjemmemøte mot John Carew og Aston Villa.

I Fulham blir Nevland gjenforent med sin tidligere lagkamerat i Viking, Brede Hangeland, og Stavanger-klubbens tidligere trener Roy Hodgson.

- Han er en særdeles god spiss og det var ikke uten grunn at Alex Ferguson hentet ham til Manchester United for ti år siden. Han spiller med hjertet utenpå drakten, og det er slike spillere vi trenger, sier Roy Hodgson.

Se hva Roy Hodgson sier om Erik Nevland i TV 2 Sportens reportasje her (artikkelen fortsetter under):

208716

30 år gamle Nevland har aldri lagt skjul på at han har en drøm om å prøve seg i Premier League igjen. Nå har han altså fått drømmen i oppfyllelse. Nederlandske medier spekulerer i en årslønn på rundt 16 millioner kroner for angriperen i London-klubben.

- Det har alltid vært en drøm for meg å spille i Premier League. Dette er min livs sjanse, uttalte Nevland til den nederlandske avisen Dagblad van het Noorden forrige uke.

Nevland har i tidligere spilt for IFK Göteborg (lån) og Manchester United, i tillegg til Viking og nederlandske Groningen, hvor han de siste sesongene har vært visekaptein.

PS: Erik Nevland var Manchester Uniteds eiendom i 1997 og 1998-sesongen, og står oppført med en kamp fra start i ligacupen og to som innbytter i ligaen.