japan (Foto: AFP/SCANPIX)
japan (Foto: AFP/SCANPIX)

Krigsrett etter voldtektsanklage

Soldater fra US Marine Corps blir stilt for krigsrett etter at en japansk 19-åring skal ha blitt voldtatt av soldatene i Tokyo i 2007.

De amerikanske marinejegerne i Tokyo er i hardt vær. I fjor anklaget en 19 år gammel kvinne soldater fra spesialstyrken for voldtekt. I februar kom en lignende anklage fra en 14 år gammel jente.

Henlagt
19-åringen skal ha blitt voldtatt i en bil på en parkeringsplass i byen Hiroshima. To av de fire marinejegerne som skal ha voldtatt kvinnen skal stilles for krigsrett i april, sier en talsmann for The US Marine Corps.

Japanske myndigheter har tidligere henlagt etterforskningen på grunn av manglende beviser. Men det amerikanske forsvaret vil likevel gjøre sin egen etterforskning.

- The Marine Corps tar alle anklager om overtramp svært alvorlig, sier en talsmann for styrkene til nyhetsbyrået Reuters.

Fire tiltalte
De fire soldatene ble tiltalt for seksuelle overgrep, inkludert voldtekt, seksuell trakassering og andre seksuelle overtramp.

50.000 amerikanske militære holder til i Japan, noe som fra tid til annen fører til gnisninger mellom amerikanerne og lokalbefolkning.