Kart_Nett_Xian_Mixed
Kart_Nett_Xian_Mixed

Turistbuss kapret i Kina

En mann bevæpnet med en bombe kapret onsdag en buss med ti australske turister i Kina. Etter at mannen hadde løslatt ni av gislene ble han skutt.

Hendelsen skjedde onsdag formiddag i sentrum av byen Xian, en av Kinas mest populære turistdestinasjoner. Med en bombe festet rundt livet skal kapreren, identifisert som Xia Tao, ha krevd å bli satt i kontakt med politiet.

Det er ikke kjent hva kapreren ønsket å oppnå med kapringen, men etter intense forhandlinger gikk han med på å frigi ni av gislene.

- Ni passasjerer ble løslatt og fraktet trygt bort, men kapreren beholdt en 48-år gammel kvinne som gissel, sier Janaline Oh ved den australske ambassaden i Beijing til News.

Skulle til flyplassen
Kvinnen ble holdt som et gissel i flere timer, mens politiet forsøkte å forhandle med kidnapperen. Politiet lot etter hvert kapreren og gisselet dra mot flyplassen i en bil. Men ved en tollstasjon skjøt politiet kapreren.

Tilfeldig
Ifølge Australias utenriksminister, Stephen Smith, skal det ikke ha vært noen spesiell grunn til at det akkurat var australske turister som ble målet.
Det er svært sjelden turister blir kidnappet i Kina.

De australske turistene skal ha kommet fra kidnappingen uten fysiske skader. De dro torsdag tilbake til hjemlandet.