Warren Buffet (Foto: REUTERS/SCANPIX)
Warren Buffet (Foto: REUTERS/SCANPIX)

Han har 320 milliarder

For første gang på 15 år heter ikke verdens rikeste lenger Bill Gates. Warren Buffet overtar førsteplassen med en formue på drøyt 320 milliarder kroner.

Det går fram av Forbes Magazines årlige liste.

Gates på tredje
Warren Buffet er hovedaksjonær i investeringsselskapet Berkshire Hathaway. Forbes skriver at Buffet er god for 62 milliarder dollar, noe som tilsvarer litt over 320 milliarder norske kroner med en kurs på 5,17.

Til sammenligning skal Microsoft-gründer Bill Gates være god for 58 milliarder dollar, to milliarder mer enn i fjor. Det holder til tredjeplass på listen.

Carlos Slim Helu (Foto: EPA/SCANPIX)
Carlos Slim Helu (Foto: EPA/SCANPIX)

Verdens nest rikeste er den meksikanske tele-eksperten Carlos Slim Helu, som har en formue på 60 milliarder dollar. Han har blitt 11 milliarder dollar rikere det siste året.

Fredriksen rikeste nordmann
Fem nordmenn er inne på den eksklusive listen. Skipsreder John Fredriksen er nordmannen som havner høyest med en 113. plass og en formue på 41 milliarder kroner.

Facebook-gründer Mark Zuckerberg er nykommer på listen. 23-åringen er verdens yngste dollarmilliardær og legger seg på en 785. plass blant verdens rikeste.

Forbes Magazine mener at det nå er 1125 dollar-milliardærer i verden. Her kommenterer sjefredaktør Steve Forbes listen.


Nyhetsredaktør Sigvald Sveinbjørnsson i NA24 sier at John Fredriksen strengt tatt ikke er den rikeste nordmannen. Se video!