bushmccain680 (Foto: TIM SLOAN, © ts/rix)
bushmccain680 (Foto: TIM SLOAN, © ts/rix)

- John blir president

George W. Bush har bekreftet at John McCain er republikanernes presidentkandidat.

Som ventet ble det onsdag bekreftet at John McCain blir republikanernes kandidat i presidentvalget i november.

McCain har lenge ledet nominasjonsprosessen og med seier i Texas, Ohio, Rhode Island og Vermont tirsdag trakk hans siste utfordrer Mike Huckabee seg.

George W. Bush benyttet også muligheten da han ventet på at John McCain skulle ankomme Det hvite hus med å fremføre noen elegante dansetrinn for journalistene.

Se video øverst

Les også: Dette er John McCain

Tidligere rivaler
George W. Bush og John McCain var konkurrenter under primærvalget i år 2000. Dengang vant Bush nominasjonsvalgene og ble den republikanske presidentkandidaten og senere som kjent president. Nå kan han altså hjelpe sin tidligere rival til å bli USAs neste president.

Gratulerte konkurrenter
Bush ringte onsdag rundt og gratulerte de andre republikanske kandidatene som har stilt mot McCain med en god valgkamp. Fred Thompson, Mitt Romney, Rudy Giuliani og Mike Huckabee har en etter en trukket seg etterhvert som McCain har øket ledelsen.

I godt humør
Det var en svært optimistisk president i godt humør som i sin sedvanlige oppførsel spøkte og lo med de fremmøtte journalistene under pressekonferansen.

- Hvis John McCain vil ha mitt pene ansikt ved siden av seg for å få flere stemmer hjelper jeg han gjerne, sa Bush til et smilende pressekorps.

220035