wenches svineknoke
wenches svineknoke

Svineknoke

Slik lager du brassert svineknoke med brunkål.

Rens og del grønnsakene i litt store biter og surr dem i smør i en stekepanne. Ha over i et ildfast fat, dryss på salt og pepper..

Støt hvitløk, pepper, karve, rosmarin, einebær og sukker i en morter. Bland sammen olje, eddik, øl, knust buljongterning og tomatpuré, tilsett de knuste krydderene og rør om til en fyldig saus.

Smør ”kryddersausen” på knokene og legg knokene over grønnsakene i formen. Dekk med lokk eller aluminiumsfolie og stek i varm stekeovn, 160 ºC i minst 3 timer. Ta av lokk / folie de siste 30-40 min.

Tips: Knokene kan byttes ut med koteletter. Koteletter brunes rask i panne uten å bli gjennomstekt. Smør kotelettene med ”kryddersausen”.

Legg kotelettene over de stekt grønnsakene, dekk med lokk eller aluminiumsfolie og stek ved 160 ºC i 1 – 1 1/2 time. Server med brunkål.

Brunkål

Snitt kålen fint opp.

Smelt sukker til karamell i en kasserolle tilsett kålen og krydder og la den surre med i 4-5 min. Tilsett øl, buljong og la det hele trekke under lokk, til kålen har ”falt” sammen og væsken er kokt inn og kålen er brunlig. Smak til med salt, pepper, smør og ev noen dråper eddik.

Disse ingrediensene trenger du til 4 porsjoner:

1 kg lettsaltet ev. røkt svineknoke

3 stk gulrot

2 stk løk

salt

pepper

1 fd hvitløk

3 ss smør

1 ts grovmalt pepper

1 ts karve

1,50 ts tørket rosmarin

4 stk einebær

2 ss brunt sukker

0,50 dl raps- eller solsikkeolje

0,50 dl eplecidereddik

0,50 dl mørkt øl

1 stk kyllingbuljongterning

1 dl tomatpuré

Brunkål

1 stk kålhode

100 g sukker

1,50 ts salt

grovmalt pepper

2 stk laurbærblad

2 stk knust allehånde (ev. einebær)

2 stk frisk timiankvist, ev. samme antall ts. tørket

1 dl mørkt øl

3 dl hønsekraft

3 ss eplecidereddik

Du finner flere oppskrifter på www.artoftaste.no!