wenches pizza
wenches pizza

Glutenfri pizza

Her finner du oppskriften på glutenfri pizza.

Deig:

Legg fiberhusk i bløt i ca 1/3 dl av vannet i ca 10 min.

Rør sammen alle ingrediensene til en smidig deig, elt den på bakebordet i 8-10 min. Legg den over i en bolle godt smurt med olje, dekk med plast og sett til heving i 2-3 timer. Del deigen i mindre biter, klem/kjevle ut til porsjonspizzaer. Legg på bakepairkledt stekebrett. Pensle med kaldt vann og prikk med en gaffel. Forstek bunnene i varm stekeovn 230 ºC i 6-7 min.

Legg på ønsket fyll og stek videre i 6-8 min til osten er smeltet.

Vend litt olje og revet parmesan inn i ruccolasalat og legg over salat ved servering.

Tips: Fyll kan også leges rett på bunn, uten forsteking. Stek i varm stekeovn 225 ºC i 15-20 min.

Saus:

Finhakk løk og hvitløk og surr myk i olje. Tilsett sukker og stek til løken ”karamelliserer” seg. Ha i tomatpuré og la surre 3-4 min før tomatene tilsettes. Kok opp og la trekke uten lokk i 20-30 min til en fyldig saus. Smak til med salt og pepper ev litt sukker.

Fyll:

Smør tomatsaus eller crème fraiche i et tynt lag utove den forstekte pizzabunnen, legg over ønsket fyll.

- Tomatsaus, spekeskinke eller fenalår ikke for salt, artiskokkbunner, revet parmesan

- Crème fraiche, spekeskinke eller kokt skinke, sorte oliven, halve sherrytomater, skiver av mozzarella ost

- Tomatsaus, blader av basilikum, skiver av mozzarella ost

Helt enkelt:

Hell ev litt god olivenolje over forstekt pizzabunn, dryss over litt flaksalt og legg over litt frisk rosmarin., stek videre i 3-4 min.

Disse ingrediensene trenger du for 4 porsjoner:

Deig

3 dl vann

450 g glutenfritt mel

2 ss fiberhusk

0,50 ts salt

2 ss olje

Saus

1 stk løk, finhakket

2 fd finhakket hvitløk

3 ss olivenolje

2 ts sukker

3 ss tomatpuré

2 dl hermetisk, knust tomat

2 ts balsamicoeddik

salt

pepper

frisk oregano

frisk basilikum

litt finhakket rød chili

Du finner flere oppskrifter på www.artoftaste.no!