wenche gmn fiskeboller
wenche gmn fiskeboller

Fiskeboller

Her får du oppskriften på fiskeboller i lys karri- og løksaus, ovnsstekte rotgrønnsaker og sprøstekt bacon.

Begynn med å ovnssteke rotgrønnsaker. Rens og del grønnsakene i biter og legg i et ildfast fat. Dryss over salt og pepper og vend inn olje. Stek i varm stekeovn, ved 200 ºC i ca 40 min til grønnsakene er møre.

Finalhakk sjalottløk. Smelt smør i en kjele surr løken til den er blank. Tilsett karri. Dryss i mel, rør om til en glatt masse og spe med varm kraft og melk. Kok opp under omrøring, smak til. Tilsett godt avrente fiskeboller og la trekke i ca 10 min.

Skjær bacon i små terninger og sprøstek.

Server med nykokte poteter, ovnsstekte rotgrønnsaker og sprøstekt bacon.

Disse ingrediensene trenger du til 4 porsjoner:

1 bk fiskeboller i kraft

1 pk bacon i skiver, uten svor

3 stk gulrot

3 sk sellerirot

1 stk løk

2 sk kålrot

salt

pepper

2 ss olje

Lys karri- og løksaus

1 stk stor sjalottløk

3 ss smør

2 ts karri

3 ss hvetemel

3 dl kraft fra fiskeboller

3 dl melk

salt

pepper

Du finner flere oppskrifter på www.artoftaste.no!