filmontasje460
filmontasje460

Alt om TV 2s filmkanal

Søndag 17. september 2006 gikk startskuddet for TV 2 Filmkanalen. – Det blir atten timer film hver eneste dag, og vi lover filmer folk flest vil sette pris på, sier innkjøpssjef i TV 2, John Ranelagh.

TV 2 Filmkanalen kan tilby de beste filmene fra både 70-, 80- og 90-tallet - filmene folk husker og gjerne vil se igjen. I tillegg blir det både ferske filmer, og eldre klassikere fra 50- og 60-tallet. Sendetiden for TV 2s nye filmkanal vil være fra tidlig formiddag til godt ut på natten.

Filmer for alle

- Planen er at filmkanalen skal sende rundt 18 timer med film hver eneste dag, noe som betyr minst 420 nye filmer hvert år. Filmkanalen kommer til å sende hele tre ganger så mange filmer som for eksempel Canal Plus, sier Ranelagh, som har vært ansvarlig for å bygge opp den nye kanalen.

- Vi har allerede inngått avtaler med blant andre Paramount, Fox og Sony Colombia. Avtalene gir oss også muligheter til å sende nyere filmer. Vi legger opp til stor bredde på filmene våre; alt fra Saturday Night Fever til Mission Impossible, Forrest Gump og Sabrina med Humphrey Bogart og Audrey Hepurn. Vi har også Bollywood-filmer på menyen, avslører Ranelagh.

Skreddersydd programpakke

TV 2 Filmkanalen vil bli distribuert til parabol-kunder med Familiepakken eller Entertain hos Canal Digital. Det arbeides også med å få kanalen distribuert til andre operatører, slik at kanalen blir tilgjengelig for flere husstander.

- Målet med Filmkanalen er å gi god service til seerne. Sammen med TV 2, TV 2 Zebra og en mulig nyhetskanal vil vi bygge opp en programpakke skreddersydd for bakkenettet. Samlet vil dette bli en bred pakke som det store publikum vil kunne sette pris på, sier sjefredaktør og administrerende direktør i TV 2, Kåre Valebrokk.

- Vi kan selvsagt ikke regne med enorme seermasser for Filmkanalen, men tror den vil være et fint tilbud til dem som vil slappe av med en god film.

Starter med Gudfaren

Søndag 17. september var TV 2 Filmkanalen på luften, og blant høydepunktene den første uken var både Gudfaren I, II, og III.

Klikk her for programoversikt for de kommende tre ukene på TV 2 Filmkanalen.