Norske Skog (Foto: TV2)
Norske Skog (Foto: TV2)

Skuffet over Norske Skog

Ansatte frykter for arbeidsplassene etter at Norske Skog vedtok å legge ned en av de tre papirmaskinene på Follum tirsdag.

Styret i Norske Skog anbefaler bedriftsforsamlingen å redusere Norske Skogs produksjonskapasitet med 450.000 tonn. Et av tiltakene er å stenge en av de tre papirmaskinene ved produksjonsanlegget på Follum, nord for Hønefoss i Buskerud. Ved anlegget er det 500 ansatte, men det er usikkert hvor mange som vil miste jobben som følge av produksjonsstoppet.

Stor skuffelse
Stein-Roar Eriksen, tillitsvalgt for de ansatte sier til Tv 2 at de er svært skuffet over at styret kommer med anbefalingen, men at de skjønte hvilken vei det bar. Skuffet er også Petter Stordalen som sammen med Øystein Stray Spetalen og Ove Gusevik eier nesten 6 prosent av Norske Skog gjennom Union. - Dette er en dårlig og helt feilaktig beslutning. Styret viderefører den linjen som førte til nedleggelse av Union i Skien, sier Stordalen til NTB.

Også andre kutt
Den endelige beslutningen vil fattes når Bedriftsforsamlingen møtes 12. mars. Styret anbefaler også bedriftsforamlingen å stenge produksjonsamlegget ved Steti i Tsjekkia og Cheongwon i Sør-Korea.