hillary Clinton, vant i Ohio (Foto: AP/SCANPIX)
hillary Clinton, vant i Ohio (Foto: AP/SCANPIX)

Hillary slo tilbake

Hillary Clinton vant primærvalgene i Texas, Ohio og Rhode Island. Kampen mellom Clinton og Obama fortsetter.

Stemmetellingen i Texas fortsatte til langt utpå onsdag morgen norsk tid.

Da 85 prosent av stemmene var talt opp, hadde Clinton fått 51 prosent, mens Obama hadde fått 47 prosent av stemmene. Obama leder imidlertid i det andre valget som avholdes i Texas, det såkalte caucus-valget som avgjør en tredel av delegatene.

Seierne betyr et avgjørende comeback for Clinton, forteller TV 2s USA-korrespondent Øyvind Brigg.

Jevnt
Gjennom å vinne Ohio, klarte Clinton å bryte Barack Obamas seiersrekke. Han haddde vunnet 11 stater på rappen og tok også med seg Vermont før Clinton ble utropt som seierherre i Ohio og senere Texas.

Mange hadde spekulert i at Clinton måtte trekke seg fra nominasjonsstriden om hun ikke klarte å dra i land en seier denne tirsdagen.

Clinton triumferte etter at seieren var sikret i Ohio.

- Du vet hva de sier. Slik det går i Ohio, slik går det i landet. Vel, denne nasjonen er på vei tilbake og det samme er denne kampanjen, sa Clinton.

Gir ikke opp
Obama, som vant Vermont, gratulerte Clinton med seieren. Samtidig bagatelliserte han sitt eget nederlag.

- Dette vet vi: Hva som enn skjer i kveld, så har vi omtrent det samme antallet delegater som vi hadde i morges, og vi er i full gang med å vinne denne nominasjonen, sa Obama til tilhengere i Texas.

Se talene her!

McCain er klar
På republikansk side kunne John McCain i natt feire etter at det ble klart at han blir republikanernes presidentkandidat. Med seier i Texas og Ohio sikret McCain seg nok delegater til å vinne nominasjonskampen - og Mike Huckabee måtte dermed kaste inn håndkleet.

- Jeg er svært, svært takknemlig og glad for at i kveld, mine venner, har vi vunnet nok delegater til å si med sikkerhet, ydmykhet og en stor grad av ansvar, at jeg blir den republikanske kandidaten for presidentvervet i USA, sa McCain til sine tilhengere.

Johna McCain og kona Cindy, vant republikanernes nominasjon (Foto: Reuters)
Johna McCain og kona Cindy, vant republikanernes nominasjon (Foto: Reuters)