Bård Eriksen (Foto: TV2)
Bård Eriksen (Foto: TV2)

Knusende dom i Legionella-sak

Siden Bård Eriksen ble smittet av legionellabakterien fra SAS Atlantic Hotel i Stavanger har han kjempet for erstatning. Han krevde 4,7 millioner kroner av hotellet, men retten mente det ikke var nok.

Stavanger tingrett har avgjort at Bård Eriksen har krav på erstatning etter at han ble smittet av legionella under et opphold på SAS Atlantic Hotel i Stavanger.

Retten gir han nesten to millioner kroner mer enn han ba om.

Må betale 6,5 millioner
Eriksen krevde 4,7 millioner kroner i erstatning fra hotellet. Stavanger tingrett mente det var alt for lite penger og la til nesten to millioner, og dømte SAS Radisson Atlantic til å betale en erstatning på 6,5 millioner kroner i tillegg til over 400 000 kroner i saksomkostninger.

- Den største drømmen er å bli frisk og nå kan jeg bruke penger på å bli frisk igjen, sier Eriksen som er lettet etter mange års kamp.

Nå er SAS dømt til å betale erstatning, men Eriksen etterlyser fortsatt en unnskyldning fra hotellet.

- Jeg er enda sint på SAS. Måten de har behandlet meg på er en stor skam, sier Eriksen.

Selv om han nå får erstatning er han redd han ikke vil bli frisk igjen.

Sju personer døde
Det var sommeren 2001 at Bård Eriksen og 27 andre personer ble smittet og alvorlig syke av legionellabakterier som ble pumpet ut fra kjøletårnet til SAS Atlantic Hotell midt i Stavanger sentrum. Sju personer døde. Bård Eriksen overlevde, men fikk livet ødelagt.

Siden 2001 har SAS inngått forlik med flere av legionellaofrene, men de som ble hardest rammet har nektet å ta i mot hotellkjedens tilbud.

Eriksen vant den første av flere saker som skal for retten. Han forteller at det har vært en hard og lang kamp.

- Det har vært to rettsaker hvor det i den ene ikke ble avsagt dom da dommeren ble syk, og nå har jeg vært gjennom en til. Jeg synes de kan stoppe nå, sier Eriksen.

Vurderer å anke
Sven Bergset er advokaten til forsikringsselskapet Zurich som fører saken for SAS. Han sier til TV2 at de mener dommen er helt feil, og at de sammen med SAS vil vurdere å anke saken videre til lagmannsretten.

- Jeg håper at de forstår at de har utsatt meg for nok, er Bård Eriksens kommentar til motpartens uttalelse.

Han håper at kampen nå er over og at det ikke blir flere rettsaker.