loveleen_680 (Foto: TV 2)
loveleen_680 (Foto: TV 2)

Trekker søknaden som barneombud

Loveleen Rihel Brenna vil ikke ha ny diskusjon om habilitet.

Loveleen Rihel Brenna var en av de opprinnelige søkerne til stillingen som barneombud. Etter at Anniken Huitfeldt har bestemt at det blir en ny søknadsprosess trekker Brenna sin søknad. Hun og Huitfeldt er bekjente.

- Hvis det gir mediene grunn til å spekulere og lage problemer rundt barneombudets stilling og meg som søker synes jeg det er god nok grunn til å trekke søknaden tilbake.

Brenna understreker at hun ikke føler seg innhabil i forhold til Huitfeldt. Men hun mener det er viktigere å ha fokus på barna enn barneombudet i en ansettelsesprosess.

Ba om habilitetsvurdering
Anniken Huitfeldt ba selv om en habilitetsvurdering av sitt forhold til Brenna da det ble klart at det ble en ny søknadsprosess.

- Jeg kjenner Loveleen Rihel Brenna fra Jessheim og har redegjort for mitt bekjentskap med henne overfor departementet. Lovavdelingen i departementet vil vurdere min habilitet i saken, sa hun til Eidsvoll Ullensaker Blad.

Samtidig avviste hun at de to var en del av et nettverk.

En av favorittene
Loveleen Rihel Brenna ble av mange regnet som en av favorittene til å få jobben som nytt barneombud. Hun har vært leder for Foreldreutvalget for grunnskolen siden 2004. Hun har også skrevet flere bøker om barns oppvekst, med et spesielt fokus på flerkulturelle barn.

Hun mottok også Ole Vig-prisen i 1997 for sin innsats som brobygger. Og i 2002 fikk hun integreringsprisen.

Tilbake til start
Nåværende barneombud Reidar Hjermann har vært en sterk kritiker av måten den forrige søknadsprosessen foregikk på. Når hele prosessen nå starter på nytt ser ikke han på det som mistillit til hans jobb som barneombud.

hjermann_680 (Foto: Ole Berg-Rusten/SCANPIX)
hjermann_680 (Foto: Ole Berg-Rusten/SCANPIX)
Tvert i mot mener han det er lurt å starte med blanke ark etter bråket som oppstod forrige gang.

- Jeg har ingen grunn til å tro at de skal ha noe i mot meg. Det er klart at jeg kan by på utfordringer som barneombud, men det er politikerne vant med, sier Hjermann til TV 2.

Hjermann vil fungere som barneombud inntil hans åremål går ut 14. april. Et nytt barneombud er neppe ansatt innen den tid. Ombudet blir derfor ledet av nestleder Knut Haanes til stillingen er besatt.