Jørund Sollied
Jørund Sollied

Rømmer fra offentlig sektor

Nye tall viser at folk med høy utdanning rømmer fra offentlig sektor.

Hovedorganisasjonen for universitets- og høgskoleutdannede har gjort en undersøkelse blant ledere i kommunal og offentlig sektor. Godt over halvparten sier de har mistet høyere utdannet arbeidskraft til privat sektor i løpet av de siste to årene.

- Det synes vi er et stort problem. Det er klart at vi er helt avhengig av å ha de gode hodene i offentlig sektor. Vi kommer til å bruke dette i vårt videre arbeid både i Unio og i særforbundene for å understreke viktigheten av å heve lønna og å bygge opp gode stabile fagmiljøer, sier nestleder i Unio, Lisbeth Normann.

En av dem som har valgt å forlate offentlig sektor er forskeren Jørund Sollied. I åtte år har han hatt tilholdssted på Blindern i Oslo. Nå er han klar for den private sektoren, som seniorkonsulent i et nytt legemiddelfirma. Han er klar på hvorfor han nå forlater den offentlige sektoren.

- Jeg hadde valget mellom å gå inn i privat sektor i en fast stilling til relativt bra lønn, eller fortsette i Akademia i ti-femten år med midlertidige stillinger og dårlig betalt, sier Sollied til TV 2 Nyhetene.