pjharvey_680 (Foto: Erlend Aas/SCANPIX)
pjharvey_680 (Foto: Erlend Aas/SCANPIX)

Rocker operaen

Men operasjef Bjørn Simensen har aldri sett bandene som skal spille.

Det er langt fra klassisk ballett og mektige arier til rockens førstedame PJ Harvey. Det la heller ikke operasjef Bjørn Simensen skjul på da han presenterte operaens nye program.

- PJ Harvey? Hvem er det som skal presentere henne med litt mer faglig tyngde enn meg, smilte operasjefen da han presenterte operaens program.

For ordens skyld: PJ Harvey regnes som en av nåtidens største kvinnelige rockeartister. Men hun blir ikke alene om å rocke den nye operaen.

pjharvey_680 (Foto: Erlend Aas/SCANPIX)
pjharvey_680 (Foto: Erlend Aas/SCANPIX)

- Operaen blir stående
Ett av nittitallets store norske band, Seigmen, gjenoppstår nok en gang. Denne gangen på scenen i Bjørvika. Gruppa trakk fulle hus under sin gjenforeningsturné i 2005/2006, og benytter nå sjansen til å innvie landets nye opera som rockescene.

- Vi garanterer at operaen står dagen etter at vi har spilt her, sier vokalist Alex Møklebust til TV 2.

Seigmen er ikke helt ukjent med opera. Gitarist Marius Roth Christensen har gjort karriere som klassisk sanger etter bandets første avskjedsturné i 1999, blant annet som operasanger. Konserten med Seigmen blir likevel Roth Christensens første i det nye operabygget.

Godkjenner ikke alt
Bjørn Simensen innrømmer at han ikke har hørt hverken PJ Harvey eller Seigmen før, men mener det blir spennende med andre musikkformer i den nye operaen. Både Oslo Jazzfestival og Melafestivalen er invitert inn i det nye bygget.

Men selv en frimodig operasjef har sine grenser.

- Heavy Metal kommer aldri på scenen så lenge jeg bestemmer. Det får neste regime ta seg av, sier Simensen.

rockeopera680 (Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX)
rockeopera680 (Foto: Håkon Mosvold Larsen/SCANPIX)