flyjp680 (Foto: Hamburg Airport Friends Forum)
flyjp680 (Foto: Hamburg Airport Friends Forum)

Her går det nesten galt

131 passasjerer vil neppe glemme denne landingen på flyplassen i Hamburg.

Lovordene vil ingen ende ta over kapteinen på Airbus A320-flyet fra Lufthansa, som var meget nær ved å totalhavarere under landing i kraftige stormkast med sidevind i Hamburg søndags ettermiddag. Amatøropptak av dramaet viser med all tydelighet hvordan flyet kjemper seg ned mot rullebanen mens det vaier fra side til side midt under orkanen "Emma" som herjet i området på dette tidspunkt.

Vingetuppen var nedpå?

Flyet med 131 mennesker om bord når helt ned til rullebanen da kraftige sidevinder tar tak i flyet og truer med å velte det. Med en hastighet på 250 km/t kan det se ut som om den venstre flyvingen tilsynelatende berører landingsstripa. Piloten reagerer med å avbryte landingen og stige opp igjen.

Piloten er en helt

- Denne piloten er en helt! sier Frank Ochse og Martin Schnitker til den tyske avisen Bild, om den 39-årige pilot som går under navnet Oliver fra Frankfurt.

Det lykkes Oliver og hans co-pilot, 24-årige Maxi-J, å lande i andre forsøk.

Lufthansa betegner pilotenes innsats som fremragende. De tyske luftfartsmyndighetene fastslår at man aldri har opplevd en så ekstrem situasjon på en tysk flyplass tidligere.

Samtlige om bord i flyet kom uskadd fra hendelsen, ihvertfall fysisk.