slange GKN
slange GKN

Fire meter fra den sikre død

Bonderomantikk-Anders ble angrepet av Afrikas giftigste slange på tur med «God Kveld Norge».

I et jaktområde i Sør Afrikas Limpopo-provins, 30 mil nord for Johannesburg skulle Anders Berg fra «Jakten på kjærligheten» få oppleve jakt på ekte afrikansk vis.

På turens andre dag skulle Anders jakte antilope sammen med eieren av Kwalata Wilderness, Reinard Heuser, stifinneren «Pony» og «God Kveld Norges» TV-team.

- Vi dro ut tidlig om morgenen til et område hvor det skulle befinne seg mange forskjellige typer antiloper, sier reporter i «God Kveld Norge», Pål Fredrik Pedersen om hva de egentlig skulle før det hele ble veldig farlig.

Se innslaget fra «God kveld Norge» i videovinduet over!

- Så slangen komme mot meg
Etter å ha kjørt bil i en time fra sivilisasjonen, og etter å ha vandret ytterligere ti minutter fra veien, skjer det som helst ikke skal skje. Slangen over alle slanger, Afrikas giftigste Black Mamba går til angrep på jaktlaget.

- Jeg så slangen komme mot oss, og så hørte jeg sporfinneren vår kaste seg tilbake og rope «Mamba», sier en i etterkant lykkelig Anders Berg.

Anders er en erfaren jeger, men opplevde møtet med slangen som noe veldig farlig.

- Jeg har jaktet i mange år, men når jeg så den komme mot oss, tenkte jeg bare at vi måtte komme oss unna. Når guiden begynte å skyte, måtte han ha vært veldig kald til sinns. Jeg ble veldig imponert, for jeg tenkte jo bare på å komme meg unna, mens han tenkte på å redde hele gruppa, sier Anders til tv2.no.

Slange-GKN Anders Berg
Slange-GKN Anders Berg

Farlig, rask og giftig
Den giftige slangen kan komme opp i en fart på 19 km i timen når den går til angrep, men heldigvis for hele gruppen klarer til slutt Sør-Afrikaneren Reinard Heuser, å skyte av slangens hode.

- Det er jo verdens farligste, raskeste og giftigste slange, sier Anders om nærkontakten med Mambaen. - Jeg visste at kommer den i nærheten av meg, så er jeg ferdig. Men heldigvis klarte stifinneren å skyte den.

- En utrolig spesiell opplevelse
Men tøffingen Anders har ikke latt seg skremme av opplevelsen. Han er heller imponert over hva han har fått være med på.

- Det er et imponerende dyr. Det er en slange jeg har enormt respekt for. Den er totalt fryktløs. Det var en utrolig spesiell opplevelse, og når det gikk som det gikk, og at alt gikk bra, så er jeg glad å ha vært med på det, sier Anders om jaktopplevelsen.

Etter nærkontakten med slangen, gikk jaktturen videre som planlagt.

- Når stifinneren klarte å skyte av hodet på en slange i fart, så er det imponerende. Derfor følte jeg meg kanskje tryggere enn jeg var etterpå. Det ble litt sånn at da kunne bare elefantene bare komme, sier Anders og ler av det hele.

ANDERS BERG PÅ JAKT: Anders Berg ble angrepet av en slage under en jakttur i Sør-Afrika.
ANDERS BERG PÅ JAKT: Anders Berg ble angrepet av en slage under en jakttur i Sør-Afrika.

FAKTA:Mambaer (Dendroaspis) er en gruppe tropiske slanger som hører til familien giftsnoker (Elapidae). Mambaer er aggressive og raske og et bitt kan være dødelig giftig. Uten medisinsk behandling med motgift er sannsynligheten for et dødsfall nær 100%. Giften virker lammende på musklene og stanser åndedrettet. Kilde Wikipedia.no

Jaktlaget det her er snakk om hadde ikke mobildekning og var langt fra allfarvei da hendelsen inntraff. Et slangebitt kunne dermed blitt fatalt.