Lammestek

Krydret med honning, appelsin og rosmarin

La kjøttet ligge til temperering på kjøkkenbenken ca 1 time før steking.

Stikk små hull i steken med en spiss kniv og stikk inn biter av hvitløk og frisk rosmarin.

Varm opp olje slik at den blir flytende( ikke koke), tilsett revet appelsinskall ( kun det gule), salt og pepper og gni inn lammesteken.

Varm stekeovn til 125 oC .

Legg steken i ildfast fat , stikk inn et steketermometer og stek til termometeret viser 70oC, ca 3 timer avhengig av tykkelsen på steken og hvor ”temperert” steken er når den legges inn i stekeovnen.
La steken hvile 20-30 min før den skjæres opp.
Dekk med aluminiumsfolie.
Stek potetene mens steken hviler.

Ovnsstekte poteter:

Del poteter med tynt skall i to på langs.
Legg i et ildfast fat med snittsiden opp.
Fordel over olje, salt, pepper og urtekrydder og stek i varm stekeovn 225 oC i ca 30 min, til potetene er møre.

Server steken med ovnsstekte poteter, ønskelige grønnsaker og saus.

Saus:

Smelt brunt sukker (bli karamell uten å bli brent).
Tilsett eddik ( sukkeret vil stivne, men det vil koke seg mykt med eddiken igjen) og kok inn til en tykk sirup.
Ha i kraft og rømme og la sausen småkoke uten lokk til passe konsistens.
Sausen kan gjerne stå og trekke 1 – 1 ½ time, den vil blir bare bedre.

Smak til sausen med kraft fra steken, salt og pepper og ev sorte dråper før servering.

Er sausen for tynn, jevn den med litt maisennamel rørt ut i litt kaldt vann.

Her ser du videre:

402745

Mer innhold fra TV 2