Davy Wathnes rundstykker

Gode rundstykker på Davys måte

500 gram hvetemel og 50 gram smør blandes ved at smøret smuldres inn i melet med fingrene (jeg pleier å la smøret stå litt i romtemperatur så det ikke er så hardt når jeg begynner).

En teskje salt og en teskje sukker has i melet sammen med 50 gram gjær (bruker alltid "gammeldags" gjær) som løses opp i en blanding av to desiliter lunken/halvvarm melk og 1,5 desiliter vann.

Deigen blandes godt og settes til heving over utslagsvasken/et kar med dampende varmt vann. Jeg lar deigen stå i bollen med et håndkle over.

Hevingen går relativt kjapt. Så jeg ruller ut bollene/rundstykkene, pensler med egg (som jeg bare visper i full fart med en gaffel), og så har jeg valmuefrø oppå penslingen (holder unna et par boller hvis noen ikke liker frøene- som en av døtrene mine).

Så settes stekepannen med bollene/rundstykkene til etterheving over det samme dampende varme vannet og med et kjøkkenhådkle over. Når de er klare, stekes de på 225 grader i 15 minutter. Easy. Raskt går det og. Med en deilig duft i huset som resultat. Serveres med godt smør, skinke, geitost eller syltetøy.

Se del 2 her

402587

Mer innhold fra TV 2