Egil Drillo Olsen (Foto: REUTERS/Tariq Saeed)
Egil Drillo Olsen (Foto: REUTERS/Tariq Saeed)

Drillo: - Jeg vet ingenting

Trenerlegenden aner ikke hvorfor han er sparket fra jobben som irakisk landslagssjef.

Egil «Drillo» Olsen, som blant annet ledet Norge med bravur under VM-sluttspillene i 1994 og 1998, ble ansatt i jobben som irakisk landslagstrener for mindre enn seks måneder siden.

- Aner ikke hvorfor
Nå har nordmannen allerede fått fyken - angivelig fordi han skal ha nektet å reise inn i det krigsherjede landet. Det melder Reuters.

Overfor TV 2 Sporten bekrefter 65-åringen, som nå befinner seg i Oslo, han selv ikke har vært i kontakt med noen representanter fra forbundet, og at han derfor ikke aner hvorfor han nå plutselig skal ha blitt fjernet fra jobben.

- Ville ikke inn i Irak
Ifølge nyhetsbyrået er det Drillos skepsis mot å dra inn i Irak som skal ha felt ham.

«Det irakske fotballforbundet (IFA) besluttet i dag å kvitte seg med Olsen som trener fordi han nekter å reise inn i det kurdiske regionen av Irak, hvor laget fra nå av skal trene», sier viseforbundssjef Basem al-Rubaie til nyhetsbyråets Bagdad-avdeling søndag.

Under Drillo har Irak fram til nå utelukkende bestått av utenlandske proffer, som har spilt sine kamper utenfor Irak. Når flyttelasset nå tar turen over grensen til Kurdistan nord i Irak, blir Olsen altså tilsynelatende ikke med.

Ifølge Olsen er dette en gammel problemstilling som partene har drøftet helt siden før ansettelsen, og som han selv ikke tror er den egentlig grunnen til at han nå ser ut til å bli fjernet.

- Nektet innreise av norske myndigheter
Ifølge Reuters skal Drillo også ha fortalt det irakiske forbundet at norske myndigheter nekter ham innreise til Irak. Forbundet svarte ifølge Reuters med å enstemmig gi nordmannen fyken fra jobben, etter mindre enn et halvt år i jobben.

Fra før har det blitt spekulert i om Drillo ville få sparken som et resultat av den svake kvalikkampen mot Kina sjette februar - en kamp som endte 1-1.