Håvard Nordtveit (Arsenal), Dag Alexander Olsen (Tottenham) og Lars Stubhaug (Everton) (Foto: TV 2)
Håvard Nordtveit (Arsenal), Dag Alexander Olsen (Tottenham) og Lars Stubhaug (Everton) (Foto: TV 2)

De nye stjernene?

Aldri før har så mange unge norske spillere søkt lykken i England. Det høster blandet mottakelse. SE VIDEO!

Håvard Nordtveit (Arsenal), Dag Alexander Olsen (Tottenham) og Lars Stubhaug (Everton) tok alle tre sjansen og oppsøkte drømmen og proffliv i England i tidlig alder.

Aldri før har det vært så mange unge norske spillere gjort det samme. Til sammen håper nå åtte norske unggutter på å kjempe seg inn på sine respektive a-lag i løpet av de neste årene.

- Ikke noe for alle
«Spillerinvasjonen» høster blandet mottakelse hos landslagets assistenttrener Ola By Rise.

- For noen passer det å dra tidlig. Andre bør ikke ta den typen utfordringer og har best av å være i trygge omgivelser i Norge, sier By Rise til TV 2 Sporten.

Se innslaget fra La Manga her:

218685

Arsenals Håvard Nordtveit er ikke enig.

- Jeg tror ikke vi taper på å få lov til å trene med a-lagene og suge opp alt av erfaring de kan gi til oss, sier stopperen, som til daglig har muligheten til å trene med forsvarsprofiler som Frankrikes William Gallas og Elfenbenskystens Kolo Touré.

- Vi tre har det veldig bra der borte, lover FK Haugesund-eksporten.

- Ingen dans på roser
Hverdagen er imidlertid alt annet enn lett, skal vi tro Tottenham-talentet Dag Alexander Olsen.

- De fleste tror det er en dans på roser, men det er ikke det. Det er knalltøft å være alene, sier Olsen til TV 2 Sporten.

- Angrer du på at du tok sjansen?

- Nei, jeg gjør ikke det altså, smiler U19-landslagsspilleren.

- Tror på drømmen
Evertons keepertalent Lars Stubhaug tror norske spillere har det som skal til for å hevde seg i verdens kanskje aller mest prestisjetunge liga.

- Jeg dro til England fordi jeg tror jeg blir bedre der. Det er tøft å komme opp på a-lagene i Premier League, men jeg hadde ikke vært her hvis jeg ikke hadde trodd at det var mulig, sier Stubhaug til TV 2 Sporten.

U19-kamerat Nordtveit vet at han hadde angret hvis han takket nei til Arsenal-manager Arsene Wenger da drømmen bydde seg i 2007.

- Etter min vurdering er det mye verre å ha den tanken at du angrer på at du ikke gjorde det valget. Jeg ville heller ha prøvd - og gjøre det beste ut av det, sier Nordtveit - allerede er kaptein for londonklubbens reserver.