Gaute Grøtta Grav
Gaute Grøtta Grav

Utfordringen utfordrere

Hvor irriterende tror du det er å bo på en forlatt gård, kjempe for tilværelsen i over en måned - og så kommer det fire personer tuslende inn på tunet og sier «Hei! Vi har også lyst til å være her!»?

Svaret er: VELDIG IRRITERENDE!

Deltagerne våre har virkelig stått på, og det er ikke rart om flere av dem blir demotiverte og sure av å få uventet motstand. Men to av de fire utfordrerne fikk bli på Farmen, og Eren og Ida har allerede gjort seg bemerket på gården.

Å være utfordrer er ikke lett. Noen vil kanskje hevde at de har en stor fordel å komme friske og fulle av krefter rett inn i konkurransen, og at de andre deltagerne har slitt seg ut mens utfordrerne har kunnet sitte hjemme og spise god mat og slappe av. Jeg ser den.

Men likevel vil jeg hevde at det å være utfordrer er alt annet enn lett. For inne på Farmen har det dannet seg allianser og grupper som er alt annet enn glade for at det kommer inn nye konkurrenter.

Når Storbonden skal velge førstekjempe er det lett å ta en utfordrer, til og med din verste fiende inne på Farmen vil forstå det. Og med tanke på den sosiale trivselen kan det også være vanskelig å komme inn i gruppa som utfordrer. De kan lett bli frosset ut.

Men Ida og Eren har fått uventet god mottagelse på Farmen. Ida og Vigdis har knyttet bånd, og blitt gode venner - noe som spesielt Vigdis ser ut til å sette stor pris på. Eren til nå vist seg å være en hyggelig kar som kommer godt overens med mange.

Spesielt Catharina ser ut til å sette pris på å få inn nytt blod på gården. For det er ikke noen tvil om at Catharina har vært litt lei de siste ukene, og da er det ekstra gøy å se hvor kjekt hun synes det er å bli kjent med Eren.

Det overrasket meg at utfordrerne, og da spesielt Ida brukte så kort tid på å få opp temperaturen på Farmen. Om det er et taktisk grep av Ida å være "bitchy" mot Ann Kristin og Geir Ove, eller om hun gjør det fordi hun vil ha det litt moro er jeg usikker på.

Og hva kommer Eren til å gjøre for å posisjonere seg? Er han en "kjøttklump" på ferie, som Hugo beskrev han, eller er han en knallhard konkurransemann som ender opp med å vinne hele Farmen?

Utfordrerne er i hvert fall på plass - lykke til begge to!

-Gaute

Her kan du lese Gautes fjerde kommentar

Her kan du lese Gautes tredje kommentar

Her kan du lese Gautes andre kommentar

Her kan du lese Gautes første kommentar