siri_460
siri_460

Siri mot klimatrusselen

Siri Kalvig innser at hun må endre sin egen hverdag dersom klimaet på kloden skal reddes. Følg ryddesjauen på TV 2!

Meteorolog Siri Kalvig tilhører dem som vet mest om klimatrusselen. Hun holder foredrag landet rundt om de alvorlige utfordringene verden står overfor, og forteller tilhørerne at de må gjøre noe selv dersom vi skal unngå at klimaet løper løpsk.

- Vi kan ikke overlate ansvaret til miljøaktivister og politikere. Også helt vanlige folk må bidra, og jeg vil bidra med deg jeg kan, sier Kalvig. Nå slipper hun TV 2-seerne hjem til Stavanger, hvor hun tar en ryddesjau for miljøet.

KLIMAPAR: Siri Kalvig har med seg humoristen og miljøaktivisten Terje Torkildsen i programmet. (Foto: TV 2)
KLIMAPAR: Siri Kalvig har med seg humoristen og miljøaktivisten Terje Torkildsen i programmet. (Foto: TV 2)

Mann, to barn og hund
Siri er travel tobarnsmor, og er gift med en like travel mann. De bor i et gammelt hus i Stavanger, og tenkte ikke så mye over at mange av de tingene de har skaffet seg for å gjøre livet behagelig ikke er bra for miljøet.

Men nå har Siri tatt sin egen medisin. Familien har gått kritisk gjennom hverdagen sin, og søndag 18. november inviterer hun deg med på ryddesjauen.

Fra BMW til batteri
Familien har byttet firehjulstrekkeren med en hybridbil, og BMWen ut med en på batteri. De ferierer i Norge, kildesorterer, resikulerer, og kjøper brukte klær. Blant annet.

- Jeg vet at ikke alle kan bytte biler på denne måten, men vi kunne, og vi gjorde det, sier hun.

Gruer seg
Siri mener at vi som bor i den rike delen av verden har et spesielt ansvar. Fattige og sultne mennesker har nok med å holde seg i live, det er vi andre som kan og må endre vanene våre. For Siri er dette så viktig at hun er villig til å slippe seerne veldig tett innpå seg.

- Det er dødskummelt, og jeg gruer meg litt! Men jeg bruker gjerne mitt kjente ansikt dersom det må til for å få budskapet inn under huden på folk.

Se «Himmel og hav» på TV 2 søndag 18. november kl 21.45.