Mormors brødpudding

Servert med safranappelsiner.

En rett som fortjener å komme frem fra glemselen!

Smør en ildfast form.
Harde skorper på brødet skjæres vekk.
Del skivene i trekanter.
Legg brødskivene ”takstenvis” i formen.

Visp sammen melk, fløte, frø fra vaniljestang , sukker, egg og eggeplommer.
La det trekke i ca 10 min.

Hell blandingen over brødskivene i formen.
La formen stå slik at brødet ”trekker” til seg mye av fuktigheten.
Stek/bak i vannbad i varm stekeovn 170 oC i 30-40 min, til eggeblandingen er stivnet.

Vil du ha brødpuddingen sprø på toppen, dryss på litt ekstra sukker på toppen og sett under grillen, følg med slik at den ikke blir brent !

Server med safranappelsiner, rørte bær, fruktpuré eller rød saus.

Brødpuddingen kan servers lun eller kald.

Tips, vannbad:

Plasser formen med brødpudding i en større form og fyll den største formen halvfull med varmt vann

Safranappelsiner:

Begynn med krydderlake.
Kok opp vann og sukker og la småkoke 2-3 min.
Legg i krydder og la småkoke i 4-5 min.

Avkjøl.

Skrell appelsinene med en spiss kniv slik at hvite hinner fjernes.
Del i båter eller skiver og hell over avkjølt krydderlake.
La salaten trekke smak ca 1 time før servering.

Her ser du videre:

383713