Varmende grønnsak- og tomatsuppe med linser
Med pesto av kruspersille og langpannebrød
Suppe:
Finhakk løk og surr i olje til løken er blank.
Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré og stek i 2-3 minutter.
Tilsett linser, hermetiske tomater og kraft/buljong og kok opp.
Rens og skjær grønnsakene i tynne strimler eller finhakk og ha i gryten
sammen med krydder og kok til grønnsakene er møre, ca 20 min.
Tilsett eventuelt smakfulle pølser skåret i små treninger.
Smak til med salt, pepper, balsamicoeddik ev litt sukker.
Server rykende varm med et godt dryss med nyrevet parmesan og noen dråper god olivenolje som tilbehør .
Pesto:
Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne uten å bli stekt.
Legg kruspersille, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en
grov blanding.
Spe med olje i en tynn stråle.
Tilsett revet ost helt til slutt.
Smak til med salt.
Tips:Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager.
Pesto smaker godt til pasta.
Langpannebrød:
Løs gjæren opp i lunkent vann.
Tilsett mel, salt , honning og 2 ss olivenolje.
Elt godt. Deigen skal være litt klissete.
Tilsett 1-2 ss olivenolje helt mot slutten slik at den smører seg rundt
deigen.
Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30 min, til dobbel størrelse.
Fordel deigen over i en bakepapirkledt langpanne.
Klapp deigen til den dekker formen.
Dekk til og la etterheve ca 45 min.
Prikk hull i deigen med fingrene, hell over resten av olivenoljen og strø
over litt flaksalt.
Stek på nederste rille i varm stekeovn 225 oC i ca 30min.