Tjukklefse og settekake

Bakst i stekepanne eller på takke

Tjukklefse:

Bland sammen alle ingrediensene og sett deigen kaldt minst 2-3 timer.
Deigen skal være litt ”klissete”.
Del opp i passende emner/ biter og klapp ut med hendene eller bruk kjevle.
De skal være ca 2-3 millimeter tykke.
Stek i middels varm panne ( med teflonbelegg) eller på middels varm takke, til de er lys gylne på hver side.

Server med smør og brunost eller sukker og ev kanel.

Settekake:

- uten egg og melk ( man kan bruke olje i stedet for smør)

ca 15 stk ( kan ev halveres)

Rør sammen lunkent ( fingervarmt) vann, tørrgjær, sukker, salt, olje og mel til en passe fast deig.
Dekk bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, 45-50 min.
Ta deigen ut på et melet bakebord og del i ca 15 deler og form hver del til en flat kake ca 15 cm i diameter og 1 cm tykk.Etterhev under klede og stek så på takke eller i en stekepanne uten fett ( stekepanne med teflonbelegg best ).
Stek på middels varme til settekakene får brune flekker.

Servers nystekte med smør og sirup. Brunost eller syltetøy smaker også godt.

Settekakene kan også varmes i brødrister før servering.

Settekakene kan brukes som pitabrød