Vintergryte

Servert med rosenkålblanding og mandelpotetpurè

Skjær kjøttet i strimler/ terninger, brun i varm panne og legg det i en gryte.
Krydre med salt, pepper, timian og knuste einebær.
Stek løken og legg i gryten med kjøttet.
Tilsett kraft/vann til det står halvt opp på kjøttet.
Kok opp og la trekke i 30 – 40 min.

Rens og del grønnsakene i biter , stek i panne og tilsett i gryten og trekk videre i 15-20 min.
Smak til.

Rens og forvell rosenkål.
Finsnitt bacon og brun i panne sammen med sopp.
Tilsett godt avrent rosenkål.
Dryss over salt,pepper og timian.

Server rosenkålblandingen med gryteretten, og potetpuré av mandelpotet:
Skrell og del mandelpoteter og sellerirot i biter og kok i usaltet vann.
Hell av kokevannet.
Mos og tilsett melk og smør eller melk og rømme.
Smak til med salt og pepper.

Se videre:

380508