Torsk

Servert på ”seng” av grønnsaksfrikassè

Grønnsaksfrikassè:

Del grønnsakene opp i tynne strimler og legg i kokende vann tilsatt salt.
Ikke mer vann enn at det står kant i kant med grønnsakene.
Kok til grønnsaken er knapt møre.
Hell av kokevannet , dette brukes i sausen.
Legg en liten smørklatt på grønnsakene og hold dem varme under lokk.

Saus:

Finhakk sjalottløk og surr i smør til den er myk, uten at den tar farge.
Tilsett grønnsakskraft og fløte og kok uten lokk i 3-4 min.
Jevn med maisennamel utrørt i litt kaldt vann.
Smak til med sitron, salt og pepper og finhakket grønt.

Torsken trekkes rett før servering.
Legg fisken i kokende vann, slå av platen/ trekk kasserollen vekk fra platen og la fisken trekke i 4-5 min, avhengig av tykkelse.

Legg fisken på ”en seng” av grønnsaksfrikassèen og server med nykokte poteter.

Se videre:

380377