Dressinger og vinaigretter

Til pizza og salater

Vinaigrette = oljedressing

Parmesanvinaigrette:

Rør sennepspulveret og eddiken sammen , tilsett resten av ingrediensene under omrøring.
Smak til med salt og pepper

Hvitløksvinaigrette:

Forvarm stekeovn til 180 Oc.
Legg det grove saltet i en et ildfast fat /liten langpanne, sett hvitløk fedd ( med skall)
ned i saltet og stek i stekeovn i ca 10 min.
Sjekk om løken er ferdig ved å stikke en spiss liten kniv i hvitløkfeddet, feddet skal være mykt som en kokt potet.
Press hvitløken ut av skallet og mos dem i en skål, tilsett eddik, salt og pepper, rør godt sammen og spe med oljen.

Finhakket gressløk røres inn rett for servering.

Grønn saus (Salsa verde):

Ha persille, hvitløk , ansjos ,kapers og sitronsaft i en foodprocessor.
Kjør sammen og spe med olje.
Kjør bare til sausen er blandet.
Smak til med pepper og salt om nødvendig (ansjos er salt).

For hånd: Finhakk alle ingrediensene og spe med olje i en tynn stråle.

Rhode Island dressing:

Bland sammen like deler rømme, majones og chilisaus.
Smak til med karri eller tabascosaus.

Hvitløkdressing:

Finhakk /knus hvitløk og rør inn i rømmen.
Tilsett sitronsaft og spe med olje i en tynn stråle.
Smak til med salt, pepper og ev finhakkede urter.