Dressinger og vinaigretter
Til pizza og salater
Vinaigrette = oljedressing
Parmesanvinaigrette:
Rør sennepspulveret og eddiken sammen , tilsett resten av ingrediensene under
omrøring.
Smak til med salt og pepper
Hvitløksvinaigrette:
Forvarm stekeovn til 180 Oc.
Legg det grove saltet i en et ildfast fat /liten langpanne, sett hvitløk fedd
( med skall)
ned i saltet og stek i stekeovn i ca 10 min.
Sjekk om løken er ferdig ved å stikke en spiss liten kniv i hvitløkfeddet,
feddet skal være mykt som en kokt potet.
Press hvitløken ut av skallet og mos dem i en skål, tilsett eddik, salt og
pepper, rør godt sammen og spe med oljen.
Finhakket gressløk røres inn rett for servering.
Grønn saus (Salsa verde):
Ha persille, hvitløk , ansjos ,kapers og sitronsaft i en foodprocessor.
Kjør sammen og spe med olje.
Kjør bare til sausen er blandet.
Smak til med pepper og salt om nødvendig (ansjos er salt).
For hånd: Finhakk alle ingrediensene og spe med olje i en tynn stråle.
Rhode Island dressing:
Bland sammen like deler rømme, majones og chilisaus.
Smak til med karri eller tabascosaus.
Hvitløkdressing:
Finhakk /knus hvitløk og rør inn i rømmen.
Tilsett sitronsaft og spe med olje i en tynn stråle.
Smak til med salt, pepper og ev finhakkede urter.