"Pai"

Med luftig parmesanbunn

En paibunn lages vanligvis med smør og mel, denne gangen har vi valgt å lage en luftig bunn laget med tørrgjær og tilsatt revet parmesan.

Bland sammen varmt vann og olje til ”fingervarmt”.
Tilsett salt, revet parmesan, gjær og mesteparten av hvetemelet.
Arbeid sammen til en smidig, glatt deig.
Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 20-30 min.

Smør en paiform 24/ 26 cm i diameter.
Kjevle ut deigen slik at den dekker paiformen, godt over kanten.
Prikk med en gaffel og forstek bunnen i varm stekeovn 200 oC , på nederste rille i ca 10 min.

Del sopp i båter / skiver og stek i smør sammen med finhakket hvitløk.
Tilsett vårløk i skiver og skinke i terninger.

Pisk sammen egg , melk, kesam/ cottage cheese eller fløte , salt, pepper og halvparten av osten.

Legg soppblandingen i den forstekte paibunnen, hell over melkeblandingen og dryss over resten av osten.

Stek videre ved 200 oC i 30-40 min til eggeblandingen har stivnet og osten smeltet.
Legg skiver av tomat over de siste 15-20 min.

Server med en grønn salat.

Her ser du videre:

378947