Grove horn

Grove gulrothorn med fyll

Skrell og riv gulrøttene fint opp på et råkostjern.

Bland mel , tørrgjær, salt og krydder i en bakebolle. Tilsett fingervarmt vann, yoghurt og olje . Elt sammen, 4-5 min. til en glatt deig. Dekk med et kjøkkenhåndkle eller tre en bærepose over bakebollen. Sett til heving i 30 –40 min. til deigen er dobbelt størrelse.

Finhakk marinerte soltørkede tomater og ev chili, tilsett cottage cheese sammen med olje fra de marinerte tomatene. Tilsett tørket krydder , hakkede friske urter og pinje- eller solsikkekjerner. Smak til med salt og pepper.

Ta deigen ut på et melet bakebord. Elt sammen og del i to. Kjevle hver del ut til en rund leiv. Del i 8 trekanter og legg på fyll og rull sammen fra den bredeste siden . Legg på et bakepapirkledt stekebrett. Pensle med egg og dryss ev med revet ost. Dekk til og sett til heving i 45 –50 min. Stek i varm stekeovn 225 oC på midterste rille. Stekes ca. 15 min.

Avkjøl på rist.

Lag gjerne dobbel porsjon. De egner seg godt til å fryse.

Som nistemat : ta opp frosne horn om morgenen og legg i matboksen. De vil tine til lunsj.