Pannestekt torsk

Servert med grønne linser, soya- og ingefærsmør og blomkålpure

Begynn med linsene.

Skyll linsene godt under rennende vann.
Finhakk sjalottløk og hvitløk og surr myk i smør sammen med linsene.
Hell på vann og buljongterning, kok opp og la småkoke i 20-30 min.
Smak til med salt, pepper, finhakket tomatkjøtt ( uten innmat) og ev 1-2 ss smør.

Soya- og hvitløksmør:

Brun ca 100 g smør i en panne til det blir nøttebrunt, uten å bli brent.

La 1 fedd finhakket hvitløk, 1 finhakket sjalottløk og 1-2 ts finhakket frisk ingefær surre med mot slutten.
Bland inn ca ½ dl soyasaus og ev 1-2 ss finhakket persille.
Smøret bør ikke koke.

Blomkålpurè:

Del blomkål i buketter og kok møre i lettsaltet vann.
Hell av kokevannet, tillsett fløte eller melk og mos med en stavmikser.
Smak til med smør, salt og pepper.

Pannestekt torsk:

Skrap skinnsiden av fisken med baksiden av en stor kniv.
Del fisken i fire store stykker og krydre med salt og pepper.
Varm olje i en stekepanne tilsett smør og stek fisken ved middels varme med skinnsiden ned i 4- 5 min.
Snu og la dem ligge med kjøttsiden ned i pannen ca 30 sek.
Eller legg på stekebrett med skinnsiden opp og stek ved 180 oC 3-4 min, til fisken ”blader” seg.