Fiskeboller
Hjemmelaget eller fra boks
Pass på at alle ingrediensene er kalde.
Skjær fisken i biter.
Ha i en foodprocessor sammen med saltet.
Kjør til farsen er seig og fast.
Tilsett krydder, potetmel og eggehvite og spe med melk i små porsjoner.
Form til boller med en skje og la trekke i lettsaltet vann i 8-10 min.
Server med kokte poteter, hvit saus med spinat, sprøstekt bacon eller reker og råkost av revet gulrot.
Hvit saus med spinat:
Surr løken i smør til løken er blank, rør inn hvetemel og spe med melken.
Kok opp og la sausen trekke 6-8 min.
Tilsett spinat kok opp på nytt og smak til med og salt pepper og muskat .
Tips:
Spinat kan sløyfes og sausen smakes til med ca 1 ss karri.
La karri surre med smøret før hvetemelet røres inn.
Ønsker du en mager saus, visp hvetemelet ut i den kalde melken og kok opp under omrøring.
Se del 2 her