Helstekt kylling

Servert med linsesalat og mos av krydrede aprikoser og rotgrønnsaker

Skyll kyllingen godt innvendig og tørk godt.
Rens og skjær løk og grønnsaker i store biter.
Aprikoser deles i fire.
Bland sammen løk, grønnsaker, aprikoser , krydder ( ikke kanelstengene) , salt og pepper.

Fyll halvparten av grønnsakene inn i kyllingen og bind bena sammen med en bomullstråd, eller fest sammen med en grillpinne. Legg resten av grønnsaksblandingen i bunnen av et ildfast fat/ rømertopp.
Legg kyllingen over og pensle/ gni den inn med olje, sitronskall, sitronsaft , salt og pepper og legg kanelstengene over. Legg på lokk eller dekk med aluminiumsfolie

Fyll litt vann i fatet slik at det står ca ¾ opp på grønnsakene.
Stek i varm stekeovn, 150 oC i ca 1 ½ - 2 timer.

Prøv om kyllingen er ferdig stekt ved å stikke en liten spiss kniv inn ved lårfestet.
Kjøttsaften som kommer ut skal være klar.

La kyllingen hvile i 15-20 min før den skjæres opp.

Ta opp grønnsakene med kraften fra formen og grønnsakene inni i kyllingen og kjør til en glatt ”saus” med en stavmikser.

Linsesalat:

Skyll linsene i kaldt vann.
Kok møre i vann i 20-30 min.
Gulrot, sellerirot og purre i terninger får koke med de siste 8-10 min.
Vend inn hakkede urter og tomatkjøtt i terninger ( uten innmat).
Smak til med salt og pepper, saft og skall av sitron og olivenolje .

Se videre:

374671