Laks med fennikel og tomat

Servert med rotfruktrøsti

Oppskriften er hentet fra kokeboken ”Spis deg yngre” Av Thorbjørg Hafsteinsdottir, Aschehoug Forlag.

Viktig: Begynn med å lage rotfruktrøsti ( se oppskrift under).

Skjær fennikel i tynne skiver.
Skjær tomatene i litt tykkere skiver.
Fres først fennikelskiver og fennikelfrø i olje et par min.
Ta det opp av pannen og anrett på et fat.

Legg folie over for å holde det varmt.

Stek tomatene på begge sider og legg sammen med fennikel.

Stek eller dampkok laksen i ca 10 min ( avhengig av tykkelse, ikke stek / dampkok den for mye).
Anrett fisken oppå fennikel og tomater.
Dryss med salt og pepper og press litt sitronsaft over.
Server straks.

Rotfruktrøsti:

Skrell, del i biter og kok rotfruktene. Poteter kokes for seg selv!
Hell av kokevann og avkjøl, alt skal være helt kaldt.

Mos rotfruktene med en stavmikser.
Tilsett egg, mel og krydder.
La deigen hvile ca 1 time for at den skal samle seg, sett kjølig.

Varm begge oljene i en stor stekepanne.
Form deigen til mellomstore boller.
Vend dem i melblandingen, bruk heller for mye enn for lite mel.
Stek bollene gylne på begge sider i oljen.