Potet- og purresuppe

Varmt og godt i vinterkulda!

Oppskrift av Bondelagskokk 2010, Jørn Lie , restaurant Gamle Rådhus, Oslo

Forslag til tilbehør:

- saltet, røkt, syltet eller speket kjøtt i strimler / terninger

- røkt laks eller annen fisk i strimler

- brødterninger stekt i litt olje

- hakkede urter

Rens og skjær poteter og grønnsaker i små terninger.
Fres i smør et par min, hell på kraft og kok til grønnsakene er møre ca 20 min.
Sil fra kraften og hell den tilbake i gryten.
Mos grønnsakene fint opp ( for eksempel med en stavmikser) og bland i kraften sammen med fløten.
Kok opp og smak til med salt og pepper.

Finsnitt purre og surr den myk i smør.
Tilsett ønsket tilbehør i strimler og legg 1-2 ss på toppen av hver suppetallerken.

Her ser du mer

373584