Potet- og purresuppe
Varmt og godt i vinterkulda!
Oppskrift av Bondelagskokk 2010, Jørn Lie , restaurant Gamle Rådhus, Oslo
Forslag til tilbehør:
- saltet, røkt, syltet eller speket kjøtt i strimler / terninger
- røkt laks eller annen fisk i strimler
- brødterninger stekt i litt olje
- hakkede urter
Rens og skjær poteter og grønnsaker i små terninger.
Fres i smør et par min, hell på kraft og kok til grønnsakene er møre ca 20
min.
Sil fra kraften og hell den tilbake i gryten.
Mos grønnsakene fint opp ( for eksempel med en stavmikser) og bland i kraften
sammen med fløten.
Kok opp og smak til med salt og pepper.
Finsnitt purre og surr den myk i smør.
Tilsett ønsket tilbehør i strimler og legg 1-2 ss på toppen av hver
suppetallerken.
Her ser du mer