Halo 3 salg 225 (Foto: Dan Steinberg)
Halo 3 salg 225 (Foto: Dan Steinberg)

«Halo 3» knuser alle rekorder

«Halo 3» er den største lanseringen i amerikansk underholdningshistorie. Se video fra lanseringen.

(Spillmagasinet): Ifølge en pressemelding fra Microsoft solgte skytespillet «Halo 3» for 170 millioner dollar det første døgnet i salg, bare i USA. Det er i underkant av 970 millioner kroner.

Les anmeldelsen: «Halo 3»

Større enn «Spider-Man 3»

Dermed er spillet den største lanseringen i amerikansk underholdningshistorie, skriver programmeringssjef for Xbox Live, Larry Hryb - bedre kjent som Major Nelson - i sin berømte blogg.

«Halo 3» slår tidligere rekorder satt av store filmpremierer som «Spider-Man 3» og «Harry Potter and the Deathly Hallows».

Også i Europa flyr spillet av butikkhyllene. Selv om ingen tall er offentliggjort rapporterer de store kjedene om rekordsalg.

«Halo 3» er så langt lansert i 37 land og er tilgjengelig på 17 språk.

Guide: Her får du «Halo 3» billigst

Rekord på Xbox Live

«Halo 3» slår ikke bare salgsrekorder. Forgjengeren er tidenes mest populære spill på onlinetjenesten Xbox Live, men ligger nå an til å bli slått av storebror.

- I løpet av de første 20 timene [etter spillet kom i salg] har vi sett mer enn en million Xbox Live-medlemmer som har spilt «Halo 3». Det gjør lanseringsdagen til den mest aktive dagen på Xbox Live noensinne, sier visepresident for Microsoft Game Studios, Shane Kim.

Les flere spillsaker på våre spillsider.