Romjulstorsk
Serveres med ovnsbakte poteter og tomatstuing
Romjulstorsk
Fersk torskefilet drysses med litt salt og får ligge på kjøkkenbenken i 10-15 min. Skyll av saltet og bruk kun ”litt ” salt ved tilbereding.
Skjær fisken i porsjonsbiter og legg i et ildfast fat. Drypp over olivenolje, presset saft av sitron og revet sitronskall.
Stek i varm stekeovn ved 150 oC i 15-20 min avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Fisken skal ”blade” seg men ikke tørrstekes.
Tomatstuing
Varm olivenolje og finhakket hvitløk i en stekepanne og surr tomatene som er delt i to. Tilsett finhakket kapers, pinjekjerner, finsnittet vårløk, bladpersille og saft/skall av sitron
Anrett torsken på tallerken , legg den varme tomatstuingen over og server med små ovnsbakte poteter.
Se del 2 her
Ovnsbakte poteter:
Kjøp små poteter med tynt skall.
Begynn med å steke poteter i stekeovn
Legg i et ildfast fat , vend inn med olivenolje , salt og pepper og stek i stekeovn ved 200 oC i 30-40 min. Potetene stekes før fisken settes inn ved 150 oC.
Se del 3 her