Romjulstorsk

Serveres med ovnsbakte poteter og tomatstuing

Romjulstorsk

Fersk torskefilet drysses med litt salt og får ligge på kjøkkenbenken i 10-15 min. Skyll av saltet og bruk kun ”litt ” salt ved tilbereding.

Skjær fisken i porsjonsbiter og legg i et ildfast fat. Drypp over olivenolje, presset saft av sitron og revet sitronskall.

Stek i varm stekeovn ved 150 oC i 15-20 min avhengig av tykkelsen på fiskestykkene. Fisken skal ”blade” seg men ikke tørrstekes.

Tomatstuing

Varm olivenolje og finhakket hvitløk i en stekepanne og surr tomatene som er delt i to. Tilsett finhakket kapers, pinjekjerner, finsnittet vårløk, bladpersille og saft/skall av sitron

Anrett torsken på tallerken , legg den varme tomatstuingen over og server med små ovnsbakte poteter.

Se del 2 her

371359

Ovnsbakte poteter:

Kjøp små poteter med tynt skall.

Begynn med å steke poteter i stekeovn

Legg i et ildfast fat , vend inn med olivenolje , salt og pepper og stek i stekeovn ved 200 oC i 30-40 min. Potetene stekes før fisken settes inn ved 150 oC.

Se del 3 her

371361