Strull og Biscotti

Julekakesesongen er igang.

Strull

Visp fløte ev rømme og sukker , rør inn mel og vann. La røren svelle ca 30 min. Legg en stor teskje midt på krumkakejernet og stek løvtynne strull. Rull rundt en tynn pinne med det samme de tas ut av jernet.

Tips: til strull skal røren være ganske tynn, slik at kakene blir tynne og knasende sprø. Rull den mørkeste siden ut, ellers ser kakene grå ut. Disse kakene kan også formes over en kopp og bli til skål for julens desserter.

Biscotti

Rør smør og sukker lett lyst og luftig. Rør eggene godt inn. Tilsett hvetemel og bakepulver. La deigen ligge litt kaldt .

Tilsett ønsket fyll

Rull den ut til pølser ( som til tebrød eller baquette), legg på bakepapirkledt stekebrett.

Stek midt i varm stekeovn ved 200 oC i 12 min. Ta ut og skjær ”brødene” i skiver på skrå. Trekk den litt fra hverandre. Stek videre på midterste rille i ca 8 min til kakene er gyllende og tørre. Avkjøl på rist.

Avkjøl på rist. Oppbevar i tett kakeboks.