Fiskekaker

Servert med gulrot- og sellerirotstuing

Best resultat blir det om alle ingrediensene er iskalde!

Skjær fisken i biter og kjør i foodprocessor med saltet.
Tilsett potetmel og krydder.
Spe først med eggene og deretter med melk og fløte til en jevn farse.
Form farsen i hånden til passe store kaker og stek i nøytral olje tilsatt litt smør.

Server med kokte poteter og for eksempel en gulrot- og sellerierotstuing:

Gulrot- og sellerierotstuing:

Skrell og rens grønnsaker, del i biter og kok møre i lettsaltet vann.
Spar ca 1 dl av kokevannet til saus og hell ut resten av vannet.

Smelt smør til sausen og la løken surre til den er blank i sausen.
Rør inn hvetemel og spe med melk og kokevann fra grønnsakene.
Kok opp og la sausen trekke 6-7 min.
Smak til med salt, pepper og revet muskatnøtt og rør inn de kokte grønnsakene.