Mors hjemmebakte brød

3 gode brød i langpanne

Dette brødet egner seg godt til frysing.
2-3 dl solsikkekjerner og/eller linfrø kan tilsettes i deigen, bruk da litt mindre hvetemel.
Melken kan erstattes med vann for de som har melkeallergi.

Varm vann og melk til 37 oC (fingervarmt).
Hell litt av væsken i en arbeidsbolle rør ut gjæren, tørrgjær tilsettes sammen med hvetemelet.
Ha i resten av væsken og olje og tilsett salt, honning , hvetekli, havregryn, sammalt mel og mesteparten av hvetemelet.
Elt deigen til den er glatt, blank og smidig og slipper bakebollen, 8-10 min i kjøkkenmaskin og 12-14 min for hånd.
Dekk med plast og la deigen heve/hvile 50 – 60 min, til dobbel størrelse.

Ha deigen over på et melet bakebord, del den i tre emner, kna til den blir smidig og form til brød.
Rull brødene i havregryn, kli eller solsikkekjerner før de legges langpanne dekket med bakepapir.
Legg en strimmel bakepapir mellom hvert brød, slik at de blir lett å ta fra hverandre etter steking.
Dekk med plast eller et klede og la brødene heve i ca 40 min.

Her ser du videre:

359491

Stek brødene på nederste rille i forvarmet ovn ved 200 oC i ca 45 min.

Avkjøl brødene på rist.

Se videre her:

359492