Lettsaltet torsk

Serveres med sprøstekt bacon, frisk grønn ertepurè og rotgrønnsaker

Del opp bacon og rotgrønnsaker i småterninger. Begynn med å steke bacon, tilsett ev litt smør hvis baconet ikke er så fett. Tilsett finhakkede rotgrønnsaker og la surre med baconet i 5-6 min.

Ertepure:

Kok opp lettsaltet vann, legg i ertene og la dem få et oppkok. Hell av kokevannet , tilsett smør og mos til pure med hjelp av en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Renskjær torskefileten for ben. Del i passende serveringsstykker , ikke for små !

Kok opp vann ( uten salt) legg i fiskestykkene, de tykkeste først. Kok opp og la fisken trekke ( trekk ev kasserollen vekk fra platen) i 7-8 min. Ta opp fisken legg den på et kjøkkenhåndkle på en tallerken, slik at overflødig vann trekkes ut før den legges på tallerken. Server med mandel eller gulløye poteter og ev litt sennep.

Se del 2 her

359630