Empanadas fra Chile
Oppskrift, Alejandro Fuentes mor
Fyll:
Finhakk løk og surr den blank i olje.
Tilsett i kjøttdeig/ karbonadedeig, rørestek den til en fast masse
Tilsett alle krydderene og la blandingen surre i ca 15 min og la den deretter stå til avkjøling.
Deig:
Smelt margarin eller smør i en gryte.
Ha mel, salt og margarinen/smør i en bolle og arbeid godt sammen.
Del opp deigen i 12-14 deler og kjevle hver til en rund leiv 1- 2 cm tykkelse og 18 cm i diameter.
Legg på kjøttfyll på den ene halvdelen, legg over egg, oliven og ev. rosiner.
Brett deigen som en halvmåne, pensle kantene med litt vann, klem sammen med fingertuppene eller en gaffel.
Legg empanadasene på et stekebrett og pensle med egg.
Stekes midt i varm stekeovn, 225 o grader i 20 -25 min.
Avkjøl på rist.
Se videre: