Fiskekaker
med guacamole, stekt aubergine, squash og paprika
4 stk. Best resultat blir det om alle ingrediensene er iskalde!
Skjær fisken i biter og kjør i foodprocessor med saltet.
Tilsett potetmel og krydder.
Spe først med eggene og deretter med melk til en jevn farse.
Form farsen i hånden til passe store kaker og stek i nøytral olje tilsatt litt smør.
Guacamole:
Del avocado i to , ta ut steinen og skrap ut fruktkjøttet med en skje.
Tilsett presset saft av lime eller sitron og knus avocadokjøttet med en gaffel.
Del en tomat i to , ta ut innmaten og finhakk tomatkjøttet ( tomaten kan gjerne flås på forhånd).
Tilsett finhakket tomat i avocadomosen sammen med finhakket løk og hvitløk.
Rør godt sammen.
Smakt il med salt, pepper og ev litt god olje.
Dekk godt til og sett kaldt ca 30 min før servering.
Tilbehør:
Brød (rundstykker eller pitabrød halvgrovt eller grovt).
Stek i olje i en stekepanne eller rist i brødrister.
Smør med guacamole.
Skjær squash, aubergine og paprika i skiver og stek i olje.
Smak til med salt , pepper og ev urter.