Muffins og gresskarsuppe

til halloween

Muffins:

Rør smør og sukker hvitt og luftig.
Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hver gang.
Tilsett vekselvis melk og hvetemel tilsatt bakepulver og vaniljesukker.
Del ev deigen i to og lag, en med vaniljesmak og en med sjokoladesmak , eller farge med en ”grufull” halloweenfarge.

Fyll i små eller store former, ca ¾ fulle.

Stek i varm ovn 175 oC, midt i ovnen i 18-20 minutter.

Avkjøl på rist.

Mens muffins stekes, rør sammen topping til en glatt masse, fyll i sprøytepose og dekorer muffinsene.

Dersom du har dekorert med gresskar til halloween, kan du bruke innmaten til en kjempegod suppe:

Gresskarsuppe med asiatisk smak:

1 1/2 -2 kg gresskar
2 løk
1 fedd hvitløk
½ chili
¼ ta currypaste ( kan sløyfes)
2 ss olje
ca 1 l grønnsaksbuljong
1 ts finhakket frisk ingefær
Frisk koriander
2-3 ss sweet chilisaus
presset sitron eller lime
ev kokosmelk for å gjøre suppen rundere og mildere i smak

Rens gresskar og ta ut kjernen.
Kutt gresskarkjøttet i terninger
Rens es og grovhakk løk og hvitløk.
Fres gresskar, løk , i olje i en kasserolle i ca 2 minutter, tilsett finhakket frisk ingefær.
Hell på grønnsaksbuljongen,

Kok opp, og la småkoke i 20-30 min .

Kjør suppen sammen med en stavmikser.

Smak til med chilisaus og ev saft fra lime eller sitron.
Dryss over rikelig med frisk koriander ved servering.
Om ønskelig smak til med kokosmelk.

Server med naanbrød ( kan også køpes i butikk)

Naanbrød:

-enkel versjon

Ca 4 1/2 dl melk
1/2 pk gjær ( fersk eller tørrgjær)
1 lite egg
1 ts salt
1 ts spisskum
1 dl olivenolje
ca 500 g hvetemel
egg til pensling og sesamfrø og spisskum til dryss

Varm melken til fingervarm og løs opp fersk gjær, tørrkjær tilsettes smamenmed melet.
Tilsett egg, salt, spisskum , olivenolje og hvetemel( begynn md 400 g).
Arbeid sammen til en glatt deig.

Dekk bakebollen med plast og sett til heving minst 2 timer.

Ta deigen ut på bakebord , del i biter og form til runde store flate kaker.
Legg på bakepapirkledt stekebrett.
Dekk med plast eller et kjøkkenhåndkle og sett til etterheving ca 30 min.
Pensle med litt egg og dryss med sesamfrø og spisskum.
Prikk med en gaffel før steking.

Stek på midterste rille i stekeovn ved 250 oC i 8-10 min.