Prinsessekake

Prinsessekake med epler

Fyll:

2 pk makronmasse eller smørkrem av: 6 ss mykt smør, 3 ss sukker, 1 ts vaniljesukker, 2 ts kanel

2-3 epler i små terninger.

Egg til pensling og perlesukker eller hakkede nøtter/ mandler til dryss

Smelt smør, tilsett melk og sammenpisket egg. Rør gjæren ut i den lunkne væsken. Elt sammen hvetemel, kardemomme, sitronskall og sukker til en smidig, ikke for fast deig. Dekk bakebollen med plast og sett til heving ca. 30 min.

Lag makronmasse etter anvisning på pakken eller rør sammen smørkremen.

Smør en springform (ca. 24 cm).

Se del 2 her

355765

Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to emner. Kjevle den ene ut til en rund leiv som er ca 30 cm i diameter. Legg den runde leiven i bunn av formen og klem den noen cm oppover kanten.

Smør litt av fyllet utover bunnen og dryss over et tynt lag med finhakkede epler.

Kjevle resten av deigen ut til en avlang leiv. Smør fyll over leiven og dryss over finhakkede epler. Rull sammen fra langsiden. Skjær i ca 3 cm tykke skiver og sett skivene med snittflatene ned i formen. Sett kaken til etterheving i ca. 1 time.

Varm stekeovnen til 200 oC.

Pensle kaken med sammenpisket egg og dryss med perlesukker eller hakkede mandler/ nøtter.

Stek kaken på nederste rille i 30-35 min. Avkjøl kaken litt før den tas ut av formen.

Hvis ikke perlesukker eller mandler/ nøtter er brukt, pynt med melisglasur.

Se del 3 her

355766