Knallgode sjokoladeruter

Søtt og sunt – hentet fra kokebok av Monica Lien, Cappelen Damm.

Ca 16 stk

Varm stekeovn til 170 grader. Dekk en langpanne 20x30 cm med bakepapir.

Smelt smør. Pisk eggedosis ev egg og kokosblomstsukker, bland deretter inn resten av ingrediensene, MEN kun 50 g grovhakket sjokolade. Pisk hele tiden.

Hell røren i langpannen. Stek i varm stekeovn i 20-25 min. Dryss over resten av sjokoladen mens kaken er varm. Sett kaken til avkjøling i kjøleskapet.

Dryss over grovt kokosblomstsukker like før servering.

Lavkarboversjon

Bytt ut kokosblomstsukker med Bjørkesøt eller sukrin,

I stedet for kokosblomstsukker kan du drysse over hakkede valnøtter eller pekannøtter like før servering.

Karamellkrem til friske bær:

3 dl kremfløte piskes med 3 ss kokosblomstsukker og ev 1 ss lønnesirup. Server til friske bær.

Jordbær dyppet i sjokolade

Grovhakk 100 g mørk sukkerfri sjokolade (eller hvit sjokolade) over et vannbad. Ha hakket sjokolade i en bolle , sett bollen over en liten kasserolle med litt vann, kok opp og la sjokoladen smelte.

Dypp bærerne i sjokolade, legg dem på bakepapir og sett kaldt til sjokoladen er stivnet.