Fiskesuppe med karri

Fiskesuppe direkte fra brygga i Tromsø

Skjær fiskefileten i mindre biter. Kok blåskjell, se tips.

Rens og skjær grønnsakene i tynne staver.

Finhakk sjalottløk og surr myk i smør tilsatt karri. Tilsett fiskekraft, kok opp.

Rør sammen mykt smør og hvetemel og pisk inn i den varme kraften, la trekke 4-5 min.

Tilsett rømme/ fløte, kok opp og legg i grønnsakene og la dem trekke 2-3 min. Tilsett fisken og la trekke i 2-3 min før servering.

Smak til med salt, pepper , sitronsaft og evt litt sukker.

Om ønskelig tilsett kokte blåskjell og rensede reker .

Dryss over rikelig med dill før servering.

Tips:

Best resultat får du om du koker kraft på fiskeavskjær og bruker denne kraften som basis.

Fiskekraft:

Skyll godt av ca 1 kg fiskeavskjær fra hvit fisk, legg i en kasserolle med løk, gulrot, sellerirot og evt litt purre i grove biter. Tilsett vann til det dekker alt i gryten. Kok opp, skum godt, tilsett litt salt, laurbærblad, 4-5 pepperkorn og noen persillestilker. La kraften koke uten lokk i ca 20 min.

Sil kraften gjennom et klede /fin sikt og kok den til den får en fyldig smak (kok uten lokk).

Blåskjell:

Bruk kun blåskjell som er lukket og hele.

Surr finhakket løk og evt litt finhakket fennikel i litt olje, tilsett 1 dl hvitvin eller vann, legg i blåskjell. Legg på lokk og la det dampe til skjellene har åpnet seg, 3-5 min. Kraften brukes i suppen.

Se del 2 her

355040